23.2.06

''Zora'' osvaja Kosovo

Izvoz beranskog mlijeka ''Zora'' za Kosovo biće povećan na pedeset tona nedjeljno, sa tendencijom stalnog porasta – saopštio je izvršni direktor Emin Sinanović.
Sinanović, s rukovodiocem projekta MEDNEM, Hansom Joakimom Zilkenom, boravi u Prištini.
-Krenulo je bolje nego što smo planirali. Naše mlijeko je postalo veoma traženo na Kosovu i upravo sa dva preduzeća, koja rade u kooperaciji, 'Delfinom' iz Prištine i 'Bameksom' iz Kosovske Mitrovice, ugovaramo povećanje izvoza. Mislim da se otvaraju nove perspektive za našu fabriku i da sada sa sigurnošću možemo reći da smo na dobrom putu da postanemo rentabilni - rekao je Sinanović.
On je kazao da su zalihe robe u fabričkim magacinima potpuno rasprodate i da se već ukazuje neophodnost za povećanje otkupa i proizvodnje.
-Moramo hitno, kako znamo i umijemo, da povećamo otkup i proizvodnju, jer je potražnja takva da je ne možemo zadovoljiti sa sadašnjim obimom. Ovu šansu, koja nam se pružila s izvozom, ne smijemo ispustiti i sve ćemo učiniti da je maksimalno iskoristimo. Ako bude potrebno proširićemo otkup na čitavu Republiku i riješiti pitanje svih viškova mlijeka - rekao je Sinanović.
REPUBLIKA

No comments: