24.2.06

Osveta žene zbog novca

U noći između srijede i četvrtka, oko dva sata, u naselju Donji Talum izgorio je automobil ''audi 80 GT'', registarskih oznaka BA 315 - 42, vlasništvo Veselina Selimovića.
Uviđajem, koji su obavili istražni sudija beranskog Osnovnog suda Isad Jašarović i inspektori Centra bezbjednosti Berane, utvrđeno je da je požar podmetnut.
-Nesporno je da je u pitanju ljudski faktor, odnosno da je riječ o podmetanju - rekao je sudija Jašarović.
Veselin Selimović je imao nesporazume sa suprugom Grozdanom, koja se, nakon teške željezničke nesreće na Bioču i izlaska iz bolnice, nije vratila u Berane svom suprugu, već je otišla kod roditelja u Bar, odakle je Veselina optužila da je uzeo novac od odštete. Ona je kazala da je novac trebalo da pripadne njoj.
Mladi romski bračni par Selimović izgubio je prerano rođeno dijete, tri dana nakon tragedije na Bioču, a oboje su zadobili povrede. Veselin je od 20 hiljada eura koje su uslijedile kao prva pomoć, odmah kupio kuću u Beranama i pozvao Grozdanu da se vrati, optuživši je da su na njenu odluku uticali njeni majka i braća, ''koji bi da se domognu para''.
Veselin je policiji prijavio da sumnja da su Grozdanina braća, takođe Selimovići, Vinetu i Aleksandar, zvani Sandokan iz Bara, mogli podmetnuti požar na automobilu, jer su, navodno, viđeni te noći u Beranama, sa još nekoliko osoba.
Istražni sudija je potvrdio da se za nekim osobama traga, ali nije navodio imena.
Automobil je bio parkiran ispred kuće Veselinove majke i braće, nedaleko od nove kuće, koju je kupio. U požaru je automobil potpuno uništen, a vatrogasci su spriječili da se vatra ne prenese na kuću.
REPUBLIKA

No comments: