17.2.06

Novo ruho državnog arhiva

Zgrada Državnog arhiva Crne Gore u Beranama dobila je novo 'ruho' zahvaljujući pomoći njemačke humanitarne organizacije ''Help''. Prema riječima predstavnika te organizacije u ovom gradu Dženana Demića, u rekonstrukciju dotrajalog objekta uloženo je oko šest hiljada eura.
- Rekonstrukcija je počela prošle jeseni, a radovi su ovih dana zvanično primljeni. Mislim da smo uspjeli tu staru zgradu da upristojimo - rekao je Demić.
On je dodao da je, do saradnje sa Državnim arhivom došlo, zahvaljujući dobroj komunikaciji sa doskorašnjim rukovodiocem beranskog Odsjeka te institucije Ivanom Delevićem.
-Popravili smo fasadu, stazu oko zgrade, rekostruisali i dvije prostorije unutar objekta. U sve to je uloženo pet hiljada eura - objasnio je Demić.
Državni arhiv je uporedo s ulaganjima humanitarne oragnizacije ''Help'', finansirao unutrašnju adaptaciju, kao i opremanje ustanove savremenim tehničkim pomagalima. Novi rukovodilac, samostalni savjetnik Zorica Stijović ističe da su time stvoreni dobri uslovi za rad.
U Beranama je u posljednjoj deceniji djelovalo oko dvadeset stranih humanitarnih organizacija, koje su osim pomoći velikom broju izgbjeglica i raseljenika, finansirale i brojne infrastrukturne objekte od koristi i za lokalno stanovništvo.
REPUBLIKA

No comments: