22.2.06

Obrušio se krov

Dio krova i zida kuće u glavnoj beranskoj ulici, u kojoj godinama niko ne živi, obrušio se u toku vikenda. Srećom, niko nije stradao, a na lice mjesta je izašla komunalni inspektor Snežana Veković, po čijem nalogu je postavljena traka o upozorenju zabrane prolaza poprečnom uličicom i spaja se sa glavnom ulicom.
U beranskom sudu vodi se postupak o utvrđivanju vlasništva nad kućom, a u gradu je bila poznata kao vlasništvo porodice Pajković.
Kako je saopšteno iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, Saša Bogavac, vlasnik preduzeća “Obuća Minja”, koji ima poslovni prostor u prizemlju pomenute kuće, u dva navrata se obraćao Sekretarijatu sa zahtjevom da se ona obezbijedi jer postoji opasnost od rušenja.
- Po tim zahtjevima je reagovano, ali je problem što ne možemo da utvrdimo pravo vlasništva, jer se tri osobe pojavljuju kao nasljednici i među njima je sudski spor. U ponedjeljak ćemo obići beranski sud, kada ćemo utvrditi ko je vlasnik građevine, i najvjerovatnije donijeti rješenje o njenom rušenju - saopšteno je “Danu” u Sekretarijatu za inspekcijske poslove u SO Berane.
Vlasnici lokala u glavnoj beranskoj ulici, međutim, tvrde da je kuća vlasništvo SO Berane i da nije vraćena bivšim vlasnicima. Oni navode da su više puta upozoravali nadležne na mogućnost obrušavanja zidova i krovne konstrukcije kuće, ali da niko od nadležnih nije reagovao.
DAN

No comments: