22.2.06

Ulice su lice vlasti

Kada bi ocjenjivali rad beranske lokalne samouprave građani bi joj dali prelaznu ocjenu. Ne iz razloga što su potpuno zadovoljni postignutim rezultatima, već što je nakon više godina potpunog zamiranja grada “nešto, ipak, urađeno”. Građani Berana kažu da je vidljivo da se, posebno prošle godine, radilo na infrastrukturi grada, ali napominju da su projekti rađeni, prije svega, sredstvima humanitarnih organizacija. Ono čime nijesu zadovoljni odnosi se na zapostavljenost kulturnih i sportskih dešavanja. Prema ocjeni anketiranih građana, lokalna vlast za svoj radi dobila bi “mršavu trojku”.

Dragan
KASTRATOVIĆ,
instruktor vožnje: - Lokalna vlast ne radi dobro svoj posao. Uradili su određene broj projekata, što im se ne može opovrgnuti, ali je takođe činjenica da je to nedovoljno. Treba samo pogledati u kakvom su stanju gradske ulice, pa će sve biti jasno. Ako bi trebalo dati neku ocjenu njihovog rada, onda je to jedva prelazna dvojka.

Panto
DUBAK,
privatnik: - Ne znam tačno šta je nadležnost lokalne samouprave, pa je moguće i da pogriješim. Ono što je vidljivo jeste da je poslije dugo vremena u Beranama nešto urađeno. Međutim, to je nedovoljno za potrebe grada koji je nekada prednjačio u Crnoj Gori. Stoji činjenica da se nešto radilo, kao i činjenica da je to rađeno, prije svega, od donacija. Kao ocjena njihovog rada neka bude “stimulativna trojka”.

Ljubo
ĐERANIĆ,
radnik: - Mislim da nijesu dobro radili. Veliki novac je uložen u infrastrukturu, a većina projekata nije završena. Jedino što je urađeno do kraja jeste rekonstrukcija glavne ulice. Zbog tog projekta, kao i razloga što se nešto pomjerilo sa mrtve tačke, ocjena njihovog rada mogla bi biti poklonjena trojka.

Radoje
DRAGIŠIĆ,
službenik: - Ako se osvrnem na raniji period, osjeća se pomak u radu lokalne samouprave. Obnovljen je dio infrastrukture, mada mislim da se moglo i trebalo više. Najviše je urađeno na rekonstrukciji gradskih ulica, koje se, nažalost, u zimskom periodu ne čiste. Ipak, zahvaljujući samo još slabijem radu prethodnih lokalnih vlasti, dobili bi mnogo visoku ocjenu četiri za dosadašnji rad.

Bojan
BOJOVIĆ,
nezaposlen: - Radom lokalne samouprave nijesam u potpunosti zadovoljan. Trebalo je i moralo mnogo bolje da rade na održavanju puteva i čistoći grada. Ipak, sa druge strane, radili su nešto na poboljšanju uslova za život građana. Ne znam da li su imali sredstava da urade i nešto više od postignutog, ali zbog pomaka na bolje ocijenio bih njihov rad četvorkom.
DAN

No comments: