17.2.06

Mreža godinama čeka na obnovu

Stanovnici beranskog sela Donje Krlje već pet godina imaju problema sa elektrosnabdijevanjem, a kako naglašavaju, svi zahtjevi i pisani i usmeni prema Elektrodistribuciji do sada su bili bez rezultata.
Kako je kazao u ime mještana Slavko Korać, stubovi za struju su već odavno dotrajali, ima i onih koji nijesu zamijenjeni impregniranim, a žice su opuštene, pa je pravo čudo kako neko nije do sada nastradao. Poseban je problem što je napon toliko loš da ne mogu da rade kućni aparati.
- Upoznali smo blagovremeno sa ovim problemima nadležne u Elektrodistribuciji. Odlazili smo kod rukovodioca i grupno i pojedinačno i sa pisanim i sa usmenim zahtjevima i sa peticijama da nam se problem riješi. Prije dvije godine selo su posjetili tadašnji tehnički direktor Vladimir Babović i električar Vuk Radičević i konstatovali stanje, ali se ništa nije uradilo. Nakon godinu dana posjetio nas je i direktor Saša Pešić sa saradnicima i objasnio da je u pitanju velika investicija za koju je potrebno više od 10.000 eura, te da sami ne mogu finansirati taj posao. Od nas se tražilo da imamo razumijevanja, jer kako su naglasili, nijesmo jedini koji imaju probleme. Nedavno smo ponovo razgovarali sa Babovićem koji nam je ponovio da znaju za naše potrebe, ali i da mi moramo znati da i oni imaju velikih problema, te da gotovo četiri mjeseca u ljetnjoj sezoni nijesu imali elektromaterijala. Kako je naglasio pokušaće da nam problem riješe tokom proljeća - kazao je Korać.
On je dodao, da mještani razumiju da Elektrodistribucija pokriva veliko područje i da imaju i oni teškoća u obavljanju posla zbog konfiguracije terena, nepredviđenih kvarova tokom zime i slično, ali da smatraju da je ta služba danas i kadrovski i stručno dovoljno osposobljena da može intervenisati vrlo brzo.
Mještani se s razlogom pitaju da li da plaćaju struju ako se ona valjano ne koristi već godinama.
VIJESTI

No comments: