2.2.06

"Katel" dužan još 34.000 eura

Kompaniji "Katel" iz Podgorice, koja je tokom prošle godine kupila imovinu Ciglane "Rudeš" za 254.000 eura, juče je istekao, jednom već odloženi, rok za uplatu pomenutog novca. Prema kupoprodajnom ugovoru kupac je bio dužan da zaključno sa 1. oktobrom 2005. godine, izmiri novac za koji je kupio Ciglanu. Međutim, kako je "Katel" dao samo dio novca i nije mogao da poštuje taj rok, a s obzirom na to da Ciglana nije imala povoljnijeg ponuđača i poslovnog partnera od te firme, stečajna uprava u dogovoru sa stečajnim sudijom, donijela je odluku da pomjere rok isplate do 1. februara 2006. godine.
Stečajni upravnik Vuk Božović, saopštio je juče da u ovom momentu "Katel" po tom osnovu duguje još 34.000 eura, te da se nada da je kupac imao u obzir odloženi rok plaćanja i da će preostali dio novca pristići na žiro-račun preduzeća vrlo brzo.
U tom kolektivu je juče trebalo da bude izmirena januarska plata, a kako su kazali predstavnici sindikata, obaveze preduzeća prema radnicima je svega jedan zaostali lični dohodak.
Inače, oko 60 radnika Ciglane trenutno se nalazi na kolektivnom odmoru. Zbog neizmirenog duga, Ciglani je isključena struja, a o kojem se iznosu radi to juče nije bilo moguće saznati. Prema trenutnim očekivanjima, rok za početak proizvodnje je 1. mart, do kada bi trebalo da budu riješeni problemi sa kupcem.
VIJESTI

No comments: