2.2.06

Nabavka 15 autobusa

Stečajna uprava "Jugoprevoza" iz Berana juče je zvanično obavila pimopredaju imovine preduzeća, kompaniji "Simon Vojaž", koja je poštovala sve dogovorene obaveze u vezi sa pivatizacijom. "Simon Vojaž" je kupio Autobusku stanicu, imovinu na Rudešu i kompletnu pokretnu imovinu koja je prodata po cijeni od 850.200 eura. Kako je juče najavljeno, već je pripremljeno 100.000 eura za obnovu voznog parka, odnosno za kupovinu rezervnih djelova, obnovu postojećih autobusa i njihovu registraciju, a u najskorije vrijeme se očekuju da novi vlasnik iz Luksemburga obezbijedi još 15 novih autobusa. Kako radnici očekuju narednih dana bi trebalo da počne isplata i oko 30 zaostalih plata.
- Kupac je potpisao sporazum 26. januara sa "Albinom" iz Podgorice u iznosu od 33.500 eura, koristeći svoje pravo iz kupoprodajnog ugovora, o skidanju fiducije sa ugostiteljskih objekata Autobuske stanice, tako da je i taj problem riješen - navodi se u zapisniku o primopredaji imovine "Jugoprevoza" kojeg su potpisali u ime prodavca Momo Jokić i kupca Mehmeda Adrovića, koji je zastupnik luksemburške kompanije "Simon Vojaž".
VIJESTI

4 comments:

Anonymous said...

I da nabavite jedan dobar autobus za liniju do Beograda. Ovo do sada je bila bruka,od sramote covek da pogine kada ulazi u stanicu. Ko braca Krstic iz "Ko to tamo peva"!

Anonymous said...

marina potpuno se slazem sa tobom

Anonymous said...

Cekao sam prije nekoliko dana autobus EuroSuntic iz Berana. Prije njega usao je autobus Autotransport Berane, gotovo prazan. Ljudi moje, pa to je takva satrula krntija, sramota. I slazem se sa Marinom da novi vlasnici moraju da nabave pristojan autobus za ovu liniju ili da je jednostavno ukinu. Ionako se sa njima skoro niko vise ne vozi.

Anonymous said...

Podrzavam iz sve snage. Vrijeme bi bilo.