18.2.06

Zabranjen ulaz za vlasnike i direktora

Zaposleni u HTP "Berane" od juče borave u zgradi hotela gdje će ostati do ponedjeljka, za kada su zakazali polazak za Podgoricu, gdje će pred zgradom Vlade zahtijevati ispunjenje svojih zahtjeva. Radnici su se na takav korak odlučili na jučerašnjem zboru, nakon što su obaviješteni da obećani odgovor od ministra turizma Predraga Nenezića nije stigao. Odluku je jednoglasno podržalo svih 53 zaposleni, koji su prisustvovali jučerašnjem zboru.
Kako je saopštila predsjednik sindikata HTP-a Radmila Osmajlić, radnici su na takav potez bili primorani, jer im se niko ne obraća i ne saopštava bilo kakav odgovor o njihovim zahtjevima. Ona je navela da su radnici odlučili da neće dozvoliti ulazak u hotel većinskim vlasnicima, izvršnom direktoru Branislavu Lutovcu, kao ni novom vlasniku hotela "Berane" Matijašu Trpniku.
Prema njenim riječima, takva odluka će važiti sve do ispunjena zahtjeva koji podrazumijevaju isplatu 11 zarada, uplatu radnog staža za 21 mjesec i rješavanje socijalnog programa zaposlenih.
- Odgovor na zahtjeve bio je obećan do danas, a kako ga nijesmo dobili bili smo prisiljeni da protestujemo - zaključila je Osmajlićeva.
HTP "Berane" je privatizovan prije tri godine od preduzeća "Euroturist GMBH ". U svom posjedu imao je hotele "Komovi" u Andrijevici, "Lokve" i "Berane" u centru grada, kao i Gradsku kafanu, takođe u Beranama. Od privatizacije, Gradska kafana je prodata, isto kao i hotel "Berane", koji je prodat po osnovu fiducije na nevraćeni kredit Atlasmont banci. Hotel "Komovi" nalazi se pod fiducijom Crnogorske komercijalne banke, takođe zbog nevraćenog kredita.
VIJESTI

No comments: