22.2.06

Pobjegao iz zgrade policije

Zbog sumnje da je učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave pod automobil Vaska Akovića, komandira Interventne jedinice u beranskom centru bezbjednosti, policija traga za Berancem Sinišom Drljevićem. On je u nedjelju, u svojstvu građanina, priveden u beransku policiju na informativni razgovor, odakle je pobjegao, nakon čega je i osumnjičen da ima veze sa postavljanjem eksplozivne naprave.
Prema nezvaničnim informacijama “Dana”, osumnjičeni Drljević duže vrijeme nije boravio u Beranama i nedavno se vratio iz inostranstva. Prema istim saznanjima, između njega i Akovića nikada nije bilo sukoba ni bilo kakvih problema.
Do detonacije eksplozivne naprava ispod Akovićevog automobila, “pežoa 405,” došlo je u subotu veče, oko 22 časa i 15 minuta. Mada je automobil bio parkiran uz samu zgradu u kojoj on živi, srećom, niko nije nastradao.
Situacija u Beranama koju je izazvao pomenuti čin, učestale racije koje su vršene i juče kao i večernje blokade grada, uslovila je današnji obilazak CB-a Berane Veselina Veljovića, direktora, Uprave policije Crne Gore.
Ni četrdesetak sati nakon podmetanja eksplozivne naprave pod Akovićev automobil iz beranskog CB-a, kao ni Uprave za policiju MUP-a, nije izdato bilo kakvo zvanično saopštenje o pomenutim događajima i preduzetim mjerama istrage.
Kako nam je nezvanično saopšteno u policiji, na licu mjesta otkriven je trag patika koji bi, kako se sumnja, mogao da otkrije i identitet lica koje je podmetnulo eksplozivnu napravu.
Inače, u posljednje vrijeme učestali su napadi na imovinu službenika beranske policije. Prije inspektora Akovića, napade eksplozivnim napravama pretrpjeli su dva načelnika i komandir policije.
Sve je započelo podmetanjem eksplozivne naprave pod privatni automobil Dragana Šćepanovića, bivšeg komandira policije. Na meti je, nakon smjene sa mjesta načelnika CB-a, bio i ponovo izabrani načelnik Novo Veljić, kojem je, na službenom automobilu, takođe bila podmetnuta eksplozivna naprava. I njegovom nasljedniku, sada već bivšem načelniku Draganu Maziću podmetnuta je eksplozivna naprava, ali ispred ulaznih vrata stana u kojem je živio. Na sreću, u pomenutim slučajevima detonacije nijesu odnijele ljudske živote. Zbog sumnje da su počinili pomenuta krivična djela, policija je u istragama privodila veliki broj građana Berana, korišćeni su i detektori laži, ali počinioci zasad nijesu uhvaćeni.
DAN

No comments: