18.2.06

Njemački naučilo 18 srednjoškolaca

Zvanične njemačke diplome o položenom ispitu njemačkog jezika juče su prvi put dodijeljene u Crnoj Gori. Diplome je dobilo 13 učenika iz Srednje škole “Bratstvo jedinstvo” iz Ulcinja i pet učenika iz Gimnazije “Panto Mališić” iz Berana.
Diplome su dobili učenici iz Ulcinja Esma Malušević, Đulija Hadžibeti, Nikola Đonović, Rebeka Karamindžoja, Zamira Dragović, Zana Sefa, Adnan Banda, Edona Kapetanović, Amela Kurnemović, Dženana Ljuković, Marjan Markić, Velimir Filipović, Alen Čuturić, Faton Maraj a iz Berana Milica Radojević, Lidija Šekulak, Enes Mehović, Aleksandra Zečević, Nina Ojdanić.
U protekle dvije godine značajno je poboljšana nastava njemačkog jezika u crnogorskim školama, rečeno je u kancelariji njemačke ambasade. U Ulcinju i u Beranama predaju nastavnici njemačkog jezika iz Njemačke koje je delegirala Centrala za školstvo u inostranstvu, po nalogu njemačkog Ministarstva inostranih poslova. Nastavnici iz Njemačke rade na tome da se nivo znanja sistematski povećava tokom narednih godina.
Šef kancelarije Njemačke ambasade u Podgorici Bernard Cobel uručio je u kancelariji njemačke ambasade diplome učenicima, a svečanoj dodjeli prisustvovali su zamjenik ministra prosvjete Radovan Damjanović i koordinator za nastavu njemačkog jezika Budo Mojašević.
VIJESTI

No comments: