15.2.06

Dići će rampu kad im obnove put

MZ Šekular, blokirali su juče lokalni put za mehanizaciju "Boj komerca", preduzeća koje ima koncesiju za eksploataciju građe sa područja šekularskih planina. Kako su kazali učesnici protesta, razlog za takav potez je neodržavanje puteva koji prolaze kroz naselje, a most na Limu u mjestu Marsenića rijeka potpuno je ruiniran. Popravka i održavanje puteva bi trebalo da se finansira od koncesione nadoknade.
Kako je saopštio učesnik protesta Momo Portić, blokada puta za mehanizaciju "Boj komerca" trajaće dok se ne riješi pomenuti problem. Mještani su juče zahtijevali i da to preduzeće zaposli ljude sa tog područja, kojima je eksploatacijom šume uništan jedini resurs kojim raspolažu.
Tokom prošle godine, stanovnici Šekulara u nekoliko navrata su protestovali, naročito zbog lošeg stanja mosta na Rijeci Marsenića. Oni su tada tražili rekonstrukciju mosta i sa tim zahtjevom upoznali lokalnu upravu i Ministarstvo poljoprivrede.
U "Boj komercu" su kazali da se nezadovoljni građani obraćaju na pogrešnu adresu.
- Država projektuje investicije, a ne mi. Ministarstvo saobraćaja i Opština su zaduženi za kapitalne investicije, a što se tiče zapošljavanja radnika sa pomenutog područja građani su u pravu i to upravo namjeravamo da učinimo - kazali su u tom preduzeću.
VIJESTI

No comments: