4.2.06

Otac poginulih mladića ogorčen

Pred krivičnim vijećem sudije Arifa Spahića juče je u Višem sudu u Bijelom Polju nastavljeno suđenje Slavku Filipoviću (25) iz Podgorice i Slavku Kastratoviću (25) iz Berana, zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginula braća Uglješa (20) i Nikola (24) Popović.
U optužnici se navodi da je Filipović upravljajući ''micubiši pajerom'', vlasništvo Direkcije javnih radova, na raskrsnici ulica Dušana Vujoševića i Milorada Jovančevića u Beranama, vozeći brzinom 100 kilometara na sat, iako tu važi ograničenje od 50, izazvao saobraćajnu nesreću. Kastratović se tereti da nije propustio Filipovićevo auto, koje je imalo prvenstvo prolaza.
''Micubiši'' je udario prednjim dijelom u Kastratovićev ''opel kadet'', a u žestokom sudaru na licu mjesta su poginula braća Filipović, saputnici u Kastratovićevom vozilu.
Na jučerašnjem pretresu nije se pojavio svjedok Dragoljub Popović i sud je odbacio zahtjev za saslušanjem tog svjedoka. Sud je odbio zahtjev Višeg tužioca i advokata da se radi dopune dokaza odredi vještak koji bi se na osnovu oštećenja izjasnio o brzini kretanja oba vozila. Odbijen je i prijedlog o pozivanju vještaka iz Slovenije, kao i o ponovnoj rekonstrukciji nesreće, jer sud smata da se ne bi došlo do drugačijeg stanja od onog koje je već utvrđeno.
Otac pokojnih mladića Vučić Popović demonstrativno je napustio juče suđenje jer, kako je kazao, ne želi više da ''prisutvuje najvećoj farsi koja je ikad viđena u jednom sudu''. On je najavio da će o svemu obavijestiti predsjednika Skupštine Crne Gore i Vladu.
-Bio bih sraman otac kad bih dozvolio da se ova lakrdija ovako završi i da još jedan minut slušam bilo šta više o ovakvim nalazima i postupcima policije, dr Milorada Bakića, tužioca, istražnog sudije - kazao je ogorčeno Popović i napustio suđenje.
Novo ročište biće održano danas.
REPUBLIKA

No comments: