27.2.06

U HTP prekinuli štrajk glađu

Oko 68 radnika Hotelsko-turističkog preduzeća "Berane", prekinulo je štrajk glađu započet prošlog utorka, nakon što je na sastanku koji je održan prošlog petka u Podgorici, postignut dogovor da novoformirani tim preduzme mjere na preispitivanju opravdanosti zahtjeva radnika HTP.
Kako je saopštila predsjednik sindikata HTP "Berane" Radmila Osmajlić, na sastanku u Podgorici kojem su prisustvovali predstavnici ministarstava turizma, rada i socijalnog staranja, SSS CG, i Republičke inspekcije za rad, između ostalog, donijeta je odluka da se formira specijalni tim sastavljen od predstavnika ta četiri resora, koji bi u narednih nekoliko dana preispitao opravdanost zahtjeva radnika i predložio njihovo rješavanje.
- Kako bi dali vremena da se realizuje dogovoreno, štrajk glađu je obustavljen, a za vrijeme rada pomenutog tima, radnici će se svakodnevno okupljati u hotelima "Berane" u Beranama i "Komovi" u Andrijevici - kazala je Osmajlić, napominjuću da ukoliko rad pomenutog tima ne da tražene rezultate, radnici će ponovo radikalizovati štrajk.
Inače, zahtjevi radnika HTP tiču se izmirenja zaostalih 12 plata, uplatu radnog staža za 21 mjesec, regresa i ostalih potraživanja koja im po zakonu pripadaju. Pored toga, oni traže da se preispita privatizacija HTP-a, koje je kupila kompanija "Euroturist GMBH" iz Podgorice, čije rukovodstvo radnici optužuju za nastale probleme.
VIJESTI

No comments: