16.2.06

Činovnici nijesu dali potpunu dokumentaciju

U Osnovnom sudu u Beranama juče su objasnili da se sa zakazivanjem ročišta u sporu radnika lokalne uprave i poslodavca, a zbog neizmirenih plata, kasni zbog nepotpune dokumentacije.
Kako je saopšteno, 19 zaposlenih u Opštini je podnijelo tužbu protiv poslodavca 14. oktobra 2005. godine, zbog neizmirenih naknada za prevoz, topli obrok, regres i jubilarne nagrade, ali bez ikakve prateće dokumentacije, dok je četiri tužioca podnijelo tužbe radi naplate zarada 31.januara ove godine. Kako su pojasnili u Sudu, mora se sačekati rok od mjesec dana kako bi radnicima bio upućen pisani odgovor.
- Radnici Opštine su tužili SO Berane koja ne može biti stranka u postupku, jer nema svojstvo pravnog lica, tako da je neophodno da budu obaviješteni o tome da urede tužbe - napomenuli su u Sudu.
Inače, krajem prošle sedmice, oštećeni činovnici SO Berane, oštro su reagovali zbog toga što su, kako su kazali, prije pola godine podnijeli tužbu kod Osnovnog suda protiv poslodavca radi naplate osam zaostalih plata i ostalih potraživanja koja ih po zakonu sljeduju. Oštećeni tvrde da se njihov predmet namjerno odugovlači, jer za nekoliko mjeseci slijede redovni lokalni izbori, tako da strahuju da bi njihov problem mogao da se nađe “na tuđem terenu”.
Sekretar opštinskog sekretarijata Vlatko Peković, odgovorio je radnicima da je aktuelna vlast izmirila sve obaveze prema zaposlenima, a da su pomenuta dugovanja naslijeđena od prethodne vlasti “Koalicije da živimo bolje”. Na tu izjavu reagovali su u Klubu opozicionog DPS-a, saopštavajući da oni nijesu ostavili nikakve dugove.
Oštećeni radnici Opštine kazali su juče da svi u sporu imaju svoje argumente, ali da se niko ne pita kako će zaposleni sa svojim porodicama da prežive tešku materijalnu situaciju u kojoj su se našli.
VIJESTI

No comments: