27.2.06

Simović danas sa šumarima

Ministar poljoprivrede Milutin Simović, počeće danas trodnevnu posjetu Beranama. kako je planirano susrešće se sa predsjednikom Opštine Berane Reljom Jovančevićem, a nakon toga obići brojne privredne kolektive, seoska područja i poljoprivredna gazdinstva.
Kako je najavljeno, Simović će danas održati sastanak sa predstavnicima Šumske uprave, Šumsko industrijskog preduzeća ŠIP "Berane" i Veterinarske uprave, a obići će i Mjesnu zajednici Polica, gdje će se sastati sa predstavnicima Odbora za izgradnju vodovoda u tom mjestu, nakon čega je planirana posjeta dva poljoprivredna gazdinstva.
Za utorak je planiran sastanak sa predstavnicima nekoliko službi Ministarstva poljoprivrede i to Službe za selekciju stoke, Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju, Inspekcijske službe, poljoprivredne, šumske, veterinarske i vodoprivredne. Nakon toga, planiran je sastanak u Zavodu za zapošljavanje, gdje će se održati prezentacija pod nazivom "Poljoprivreda Crne Gore na putu međunarodnih integracija - Svjetska trgovinska organizacija i Evropska unija" i "Agrobužet za 2006. godinu". Poslije podne, Simović će posjetiti mljekaru "Zora" i razgovarati sa njenim poslovodstvom, nakon čega će uslijediti obilazak MZ Petnjica gdje bi trebalo da se susretne sa Odborom za izgradnju tamošnjeg vodovoda, MZ Bor, nakon čega su planirani razgovori sa predstavnicima lokalnih zajednica petnjičkog kraja.
Sastankom sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvođača, Udruženja voćara, Udruženja stočara, obilaskom MZ Lubnice Simović će u srijedu završiti trodnevnu posjetu toj opštini.
VIJESTI

No comments: