5.2.06

DPS profitira na tragediji

Povodom teške željezničke nesreće koja se 23. januara dogodila u Bioču i, kako je navedeno, njene zloupotrebe u dnevnopolitičke svrhe, saopštenjem za javnost oglasila se koalicija opštinskih odbora SNP-SNS i NS Berane. Kako je navedeno u saopštenju, šta je sve činila i čini aktuelna vlast u Crnoj Gori, počev od njenih republičkih do lokalnih čelnika najbolje pokazuje primjer iz Berana.
- Prilikom uručivanja pomoći porodicama poginulih sa teritorije Berana (porodice Bubanja, Bajić i Agović) direktora Centra za socijalni rad Savu Arsovića, preko koga se pomoć distribira, pratio je niko drugi nego Drago Čantrić, predsjednik OO DPS-a, inače i direktor Gimnazije “Panto Mališić” (što je tipičan primjer “depolitizacije” školstva) i poslanik DPS-a u Skupštini državne zajednice SCG - navodi se u saopštenju OO SNP-a, SNS-a i NS-a koje su potpisali predsjednici odbora.
U saopštenju dalje stoji da je pravo Čantrića, kao i svakog drugog čovjeka, da saučestvuje u nečijem bolu, pomogne kome može i hoće na način koji odabere.
- Ali, u ovim slučajevima, njegov obilazak porodica postradalih zaista se ne može shvatiti i prihvatiti drugačije nego kao dnevnopolitički potez i jedan od vidova njegovog, i njegove partije, političkog djelovanja. Izgovora i pravdanja ovakvog postupka gospodin Čantrić može naći iz više razloga, ali svi oni padaju u vodu pred činjenicom da su novčanu pomoć stradalima i porodicama poginulih uplatili mnogi iz Crne Gore i sa drugih strana, a ne samo DPS. Pomoć iz tih razloga niko, pa ni Čantrić, ne može svojim prisustvom pri uručivanju prikazivati kao pomoć partije čiji je funkcioner - stoji u saopštenju.
DAN

3 comments:

Anonymous said...

Sta serete,ni vi nijeste nista bolji.

Anonymous said...

E pa ljudi odje se otvoreno favorizuje SNP. Bolje da se malo beranska vlast privrgne vladi, mozda bi malo bolje zivjeli. Relja ugledaj se malo na Tarzana. NAJGORA SMO OPSTINA U CG!!!

Riverlim said...

Na osnovu cega si ti to zakljucio da se favorizuje SNP? Ovdje se samo prenose clanci iz dnevnih novina koji imaju veze sa Beranama. Kada se pojavi nesto sto su rekli ovi iz DPS-a ili neke druge stranke, a vezano je za Berane, takodje ce se naci na ovim stranicama. Ovaj sajt je okrenut svim berancima, bez obzira na politicku i vjersku pripadnost, a na stranicama foruma svi ravnopravno mogu ucestvovati u diskusijama i iznositi svoje misljenje bez ikakve cenzure.