1.2.06

Stipendije za 16 učenika - drvoprerađivača

Prijem radova na rekonstrukciji radionice u Š.C. “Vukadin Vukadinović” u Beranama, kao i dodjela stipendija učenicima smjera drvoprerađivački tehničar zakazan je za danas. Prijemu radova prisustvovaće predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju i razvoj, koji su i finansirali radove u okviru projekta podrške srednjem stručnom obrazovanju. Nakon petnaest godina pauze u Š.C. “Vukadin Vukadinović” ove školske godine upisano je 16 učenika u odjeljenje drvoprerade. Da bi stimulisali upisivanje đaka na taj deficitarni smjer, škola je zatražila dodjelu stipendija koje je Ministarstvo prosvjete odobrilo.
Prema riječima Dragutina Pajkovića, direktora, kao i inženjera Milana Spasojevića i Nasera Gargovića, Ministarstvo prosvjete je dodijelilo svim učenicima mjesečnu stipendiju od po 30 eura, kao i mjesta u Đačkom domu za one koji putuju.
- Imamo i obećanje da će za sve učenike biti obezbijeđeno zapošljavanje ili specijalističke studije. Stipendije za prvo polugodište će biti podijeljene za sve učenike, dok će za drugo polugođe stipendije dobiti po uspjehu najboljih 10 đaka - istakao je Pajković.
Stipendije Ministarstva prosvjete za period septembar-decembar 2005. godine danas će biti uručene učenicima: Marku Bogavcu, Nikoli Vuleviću, Milošu Garčeviću, Saši Dragojeviću, Igoru Đurišiću, Marku Kuču, Manojlu Maslaru, Milovanu Pešiću, Miladinu Radniću, Dušanu Radoviću, Predragu Rajkoviću, Nikoli Stijoviću, Mileti Tomoviću i Radoju Čukiću.
Pomoć Evropske agencije za rekonstrukciju i razvoj ogleda se u znatno boljim uslovima rada u radionici gdje je uvedeno parno grijanje, termoizolacija i otprašivanje. Pored redovnih učenika škola izvodi obuku i šest polaznika sa Biroa rada.
DAN

No comments: