24.2.06

Pobjegao iz straha

REAGOVANjE PORODICE SINIŠE DRLjEVIĆA
Povodom teksta “Pobjegao iz zgrade policije”, koji je objavljen juče u “Danu”, u kojem je navedeno da je Siniša Drljević pobjegao iz zgrade beranskog CB-a, u ime porodice reagovao je njegov brat Dragiša Drljević. On je potvrdio da je osumnjičeni Siniša u nedjelju, 19.februara, priveden u beransku policiju oko 11 časova i da je nakon toga pobjegao iz zgrade CB-a.
- U tekstu nijesu navedeni razlozi zbog kojih je moj brat pobjegao. Navodim da je ispitan od strane inspektora Čejovića i da je nakon toga vraćen u prostorije prijavnice. Tu mu je jedan od inspektora, u prisustvu dežurnog policajca, govorio da je bolesna osoba i da će mu, ako ne prizna podmetanje eksplozivne naprave pod auto Vaska Akovića, policija namjestiti dokaze. Osim toga, i fizički mu je prijećeno. Iz straha od batina i torture policije, moj brat je istrčao pored policajaca i pobjegao im, ne znam gdje - istakao je Dragiša Drljević.
On je dodao da njegov osumnjičeni brat nikad nije imao bilo kakvih problema sa Akovićem, pa samim tim ni motiva da podmetne eksplozivnu napravu pod njegov automobil.
DAN

No comments: