6.2.06

Stablo palo na parkirani automobil

Podgorica - Drvo, visoko oko 15 metara, palo je na golf "dvojku" beranske registracije 374-90, parkiran preko puta stadiona FK Budućnost, oko 11 sati i potpuno uništilo automobil.
Vlasnik automobila, Vojislav Raković, vidno zgranut štetom smrskane i spljoštene haube,skoro spojene sa točkovima, kazao je da će zasiguno tražiti nečiju odgovornost i naplatu štete.
- Bio sam privatnim poslom na stadionu,i kad sam izašao našao sam ovo, rekao je pokazujući na golf.
Građani koji su se tu zatekli kometarisali su da je korjenje drveća u blizini stadiona oslabilo zbog radova, a da današnji vjetar nije mogao biti toliko jak da prizrokuje čupanje stabla iz korjena.
Iz Komunalne inspekcije, na mjestu događaja, saopštili su da je u njihovoj nadležnosti samo da ukažu JP "Zelenilu" da ukloni oboreno drvo.
- E sad zbog čega se drvo oborilo, da li je to bio faktor današnjeg nevremena ili nečeg drugog, to ne možemo da kažemo. Vjerovatno će to ostati na sudu da procijeni, kazali su.
POBJEDA

3 comments:

Anonymous said...

Ostade Vojo bez golfa

Anonymous said...

E moj Vojo, a gledas li ti jadan OUTER LIMITS na IN?Ajj....

Anonymous said...

VOJO NEĆE MOĆI DA NAPLATI ŠTETU

Podgorica - Beranac Vojislav Raković, kome je automobil potpuno uništen kada je na njega u nedjelju pao bor na parkingu ispred gradskog stadiona u Podgorici, neće moći da naplati štetu kod “Lovćen osiguranja”, zato što ima plaćeno samo obavezno, ali ne i kasko osiguranje vozila.
Rakoviću je, dok je radio na stadionu, auto uništen u nedjelju oko 11 sati, a tog dana je duvao jak olujni vjetar. Drvo je palo na središnji dio auta, a od udara i težine stabla pukle su i gume na automobilu. On je “Vijestima” potvrdio da “Lovćen” ne prihvata da isplati nastalu štetu i da još ne zna šta mu preostaje.
Prema mišljenju advokata Aleksandra Đurišića, u takvom slučaju, onaj ko je pretrpio štetu ima pravo na tužbu za naknadu prema firmi koja je osigurala automobil, a ukoliko nema te vrste osiguranja, onda prema nadležnoj službi ili preduzeću koje je projektovalo i održavalo područje gdje se bor nalazio, jer je takvu mogućnost ta firma trebalo da predvidi.
- Da borovi padaju, to svi znaju, kao i to da je vjetar u Podgorici jak i zbog toga ne treba gledati samo estetiku, već drveće treba održavati i iz bezbjednosnih razloga - smatra Đurišić.
Kao i većina građana Crne Gore, Raković spada u kategoriju onih koji su se dobrovoljno odrekli prednosti osiguranja i osiguravaju samo ono što su obavezni po zakonu. Za sada, to je samo obavezno osiguranje auta, takozvano osiguranje autoodgovornosti.
- Osiguranje je dobrovoljno i može da naplati premiju samo onaj ko je zaključio ugovor s osiguravajućom kućom. U načelu, za štetu nastalu višom silom, kao što je zemljotres ili neka elementarna nepogoda nema odgovornosti. Ali i tu se, eventualno, može tražiti nečija odgovornost. Kada se radi, na primjer, o šteti od groma, treba uzeti u obzir da je tu zgradu neko projektovao i može se postaviti pitanje da li je investitor uzeo u obzir tu mogućnost, naročito u područjima koja su više izložena udarima groma - kazao je Đurišić.