24.2.06

Cilj razvoj regiona

Predsjednik Opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin i predsjednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević, boravili su juče u jednodnevnoj posjeti Beranama. Tom prilikom sastali su se sa predsjednikom Opštine Berane Reljom Jovančevićem i njegovim saradnicima.
Kako je saopštio Jovančević, tokom pomenutog susreta, delegacije opština razgovarale su i o saradnji i integrisanju prostora. Prema riječima Jovančevića, razgovarano je o izgradnji puta Beograd - Bar, koji bi prošao preko Peštera, Berana i Podgorice. Zaključeno je da je to interes kompletnog regiona i da će takav predlog uputili dvijema vladama, Srbije i Crne Gore. Kako su najavili, u narednih 15 dana biće održana konferencija o razvoju pomenutih regiona u Novom Pazaru.
- Pored toga na toj konferenciji će biti riječi i o zaustavljanju dalje fragmentacije tog i šireg prostora. Takođe, zajednički će se raditi na aktiviranju aerodroma u Beranama, a razgovarano je i o tome da pojedini privrednici iz Novog Pazara otvore pogone preduzeća i u Beranama. Jedna od ideja je i otvaranje pogona za preradu džinsa, za šta postoji idealan prostor u hali bivšeg pogona "Medijapan pločica", gdje bi ta proizvodnja mogla da se odvija. Zaključeno je da bi dalje diobe, posebno pomenutog regiona bile pogrešne, jer bi cijepale nacionalno biće naroda - kazao je Jovančević.
VIJESTI

No comments: