10.2.06

Smrt pod cokulama

Milica Đerković (68) iz naselja Pešca kod Berana, ubijena je preksinoć na monstruozan način udarcima vojničkim čizmama po glavi i tijelu, a za taj zločin osumnjičen je njen komšija Momčilo Grubović (45), saznaju “Vijesti”.
Beživotno tijelo nesrećne žene ležalo je u lokvi krvi na lokalnom putu kada su je pronašle komšije, pedesetak metara od kuće u kojoj je živjela sa mužem Radovanom i kćerkom.
“Vijesti” saznaju da se nakon ubistva Grubović sam prijavio policiji. On je izjavio kako se slučajno sreo sa Milicom i s njom se uputio prema kući. Prema njegovoj verziji , ona se u jednom trenutku okliznula na snijegu, pala i tu nepomično ostala. Grubović je zadržan u policiji i danas bi uz krivičnu prijavu za teško ubistvo trebalo da bude priveden istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju Miloradu J. Smoloviću. Smolović je naredio obdukciju koju je juče popodne obavila patolog Dragana Čukić.
U Opštoj bolnici u Beranama saopšteno je da je nesrećna žena dopremljena poslije 21 čas i da je već bila mrtva.
Milica i njen suprug Radovan imaju sina koji živi u Beogradu i tri kćerke, dvije su udate, a jedna živi sa roditeljima. Radovan je juče bio veoma potrešen i nije mogao da priča o ovom događaju, osim da je bio kući kada su došle komšije i pitale ga gdje je Milica.
- Rekao sam im da je otišla do prodavnice da nešto kupi nakon čega su mi rekli da neko leži nepomično na putu i da treba da pođem da vidim da li je to Milica. Otišao sam tamo i vidio je kako leži mrtva - kazao je Radovan napominjući da sa porodicom Grubović nikada nije bio u svađi i da sa Momčilom nijesu imali problema.
O motivima zločina niko od komšija nije želio da govori. Kazali su, međutim, da je Momčilo imao zdravstvenih tegoba i da je ubistvo možda počinio u trenucima psihičke krize .
Prema saznanjima “Vijesti”, Grubović je u posljednje vrijeme nekoliko puta nasrtao na njemu poznate, ali i nepoznate ljude. Prema istom izvoru, on je prošle godine fizički napao jednog sugrađanima na autobuskoj stanici u Beranama, a slično je prošla i jedna gospođa na koju je nasrnuo takođe prošle godine dok je čekala autobus u gradu. Juče se nije moglo saznati da li su ovi napadi prijavljeni policiji i šta je nakon tih incidenata preduzeto i da li je Grubović liječen.
- U Pešcima su nedavno pojedini mještani htjeli da organizuju potpisivanje peticije kojom bi se od nadležnih institucija tražila pomoć u liječenju komšije Grubovića, zbog toga što je sve češće presretao komšije koje je navodno šamarao ili udarao, ali težih posljedica nije bilo. Kada je trebalo staviti potpis, svi su se povukli ne želeći da se zamjeraju porodici Grubović - kazao je jedan od najbližih rođaka Milice Đerković.
VIJESTI

2 comments:

Anonymous said...

poslije svih dogadjaja u zadnje vrijeme koji se desavaju u cg,mislim da treba hitno uvesti smrtnu kaznu HITNO

Anonymous said...

Sta reci na ovu vijest, strasno da strasnije ne moze biti. Ako je zaista ovaj covjek bio bolestan i vec je uznemiravao komsije i sugradjane, onda je ocigledno zatajila neka ustanava koja je trebala o ovakvim stvarima da vodi racuna.