22.2.06

Peković brine samo o budžetu čelnika SO

Klub odbornika DPS-a, reagovao je na navode sekretara za finansije Vlatka Pekovića, koji je kazao da je nakon preuzimanja vlasti od te partije prije pet godina jedva sa saradnicima uspio da stabilizuje budžet Opštine Berane. Peković je tvrdio da su zaostale plate zbog kojih su radnici Opštine podnijeli tužbu kod Osnovnog suda, dug naslijeđen od prethodne DPS vlasti.
- Broj neizmirenih plata se uvećao nakon vašeg dolaska na vlast i imamo situaciju da ste isplatili u 2002. godini pet plata za period avgust - decembar, a u 2004. godini sedam, od juna do decembra. Stabilizacija nema šta - navodi se u reagovanju beranskog DPS-a i dodaje da ako bi Peković obavljao "stabilizaciju opštinskog budžeta za 2006. godinu na taj način, nije teško zaključiti koliko puta bi se taj broj uvećao.
DPS tvrdi da su prenijete obaveze iz 2001. u 2002. godinu kada je vlast preuzeta od njih, iznosile 500.000 eura, iz 2004. u 2005. godinu, po izvještaju Opštine, taj iznos je 1.500.000 eura, pa se jasno vidi da je pet puta uvećan.
- I materijalne obaveze ste uvećali nekoliko puta, a blokade koje pominjete odnose se na vrijeme politike Slobodana Miloševića čiju politiku slijedite do danas. Čudno je što se ljutite na radnike koji su tužili poslodavca zbog neizmirenih plata. Nećete valjda reći da im se ne duguje ništa. Sama činjenica da su činovnici lokalne uprave prinuđeni da tuže poslodavca, jasno govori o "stabilizaciji" budžeta Opštine. Budžet je "stabilan", ali samo za vas nekoliko koji putujete od Jerusalima do Mađarske i Konstroma i tako dalje, a krediti koje ovih dana međusobno dijelite govore dovoljno o "stabilizaciji" ličnih budžeta pojedinih čelnika Opštine - navodi se, pored ostalog, u reagovanju Kluba odbornika DPS Berane.
VIJESTI

No comments: