25.2.06

Vinetu ne priznaje, Sandokan u bjekstvu

Više osoba, među kojima i Vinetu Selimović, saslušano je juče u Centru bezbjednosti Berane, zbog osnovane sumnje da su zapalili automobil Veselina Selimovića. ''Audi 80 GT'' zapaljen je u noći između srijede i četvrtka, u naselju Donji Talum, većinski naseljenom romskim stanovinštvom. Auto je potpuno uništen, a vatrogasci su spriječili da se vatra prosiri na kuću ispred koje je bio parkiran.
Istražni sudija beranskog Osnovog suda Isad Jašarović nakon uviđaja je rekao da je požar podmetnut.
Veselin, koji poslije teške zeljeznicke nesreće na Bioču, i novčane odštete koja je uslijedila, ima nesporazume sa suprugom Grozdanom i tazbinom, prijavio je policiji svoje šurake, takođe Selimoviće, Vinetua i Aleksandra, zvanog Sandokan, iz Bara, rekavši da sumnja da su oni podmetnuli požar, jer su te noći viđeni u Beranama.
Vinetu se nakon bjekstva, juče ujutru, sam predao policiji u Beranama, dok su dvije osobe, Velimir i Elvin Selimović, uhvaćeni u Bijelom Polju i potom prebačeni u Berane na saslušanje. Drugi Grozdanin brat, Aleksandar je i dalje u bjekstvu. Elvin je, inače, Grozdanin prvi muž.
Kako se nezvanično saznaje, niko nije zadržan u pritvoru, u nedostatku čvrstih dokaza.
Veselinu i Grozdani je zbog izgubljenog djeteta i povreda u željezničkoj nesreći do sada pripalo oko 28 hiljada eura pomoći. Veselin je u Beranama odmah podigao 22 hiljade i kupio kuću, da bi u njoj dočekao suprugu po izlasku iz bolnice. Grozdana je, međutim, umjesto u Berane, iz bolnice otišla kod svojih roditelja u Bar, odakle je optužila Veselina da je ''oteo novac koji je trebalo da pripadne njoj''.
Bračna nesuglasica romskog para Selimović oko novca dobijenog na nesreći, pretovorila se, tako, sudeći po svemu, u obračun, koji je rezultirao paljenjem automobila i, umalo, novom nesrećom.
REPUBLIKA

2 comments:

Anonymous said...

Vinetu i Sandokan, opasan tandem.

Anonymous said...

Koga je briga za jadno dijete,poklase se oko para.