30.3.06

Stigla voda

Sva beranska prigradska naselje dobila su vodu, nakon što je popravljen kvar na cijevima gradskog vodovoda u mjestu Selače, gdje je aktivirano klizište.
- Uspjeli smo i ovog puta da otklonimo kvar u najkraćem roku. Strahujemo samo da se klizište ponovo ne pokrene i ne ošteti cijevi - rekao je direktor JP ''Vodovod'' Milan Vukićević.
Klizište u mjestu Selače, na petom kilometru od grada, svake godine u više navrata pravi havarije na cijevima gradskog vodovoda, koje vode od izvorišta Merića vrelo prema Beranama. Posljednja havarija na cijevima, u dužini od dvjesta metara, dogodila se prije tri dana. Berane je tokom popravke bilo prebačeno na alternativno izvorište Manastirska vrela.
To izvorište nema, međutim, dovoljne kapacitete, tako da su prigradska naselja, koja se napajaju sa gradskog vodovoda, u utorak, do popravke kvara, bila bez vode.
Za trajniju sanaciju klizišta u Selaču, kako je rečeno, potrebna su velika finansisjka sredstva. Klizište na ovom mjestu je veoma veliko, i osim što čini štete na cijevima gradskog vodovoda, oštećuje i putnu i telefonsku infrastrukturu.
REPUBLIKA

No comments: