8.3.06

Šest sati u smetovima

Deset profesora i jedan učenik Srednje škole u Petnjici prekjuče su nekoliko sati bili zarobljeni u sniježnoj mećavi na lokalnom putu prema Beranama, u mjestu Lješnička klisura. Njih su, nakon višesatne neizvjesnosti, spasili policajci iz Petnjice.
Rukovodilac nastave u petnjičkoj Srednjoj školi, Rahim Rastoder ispričao je da su prekjuče poslije nastave, oko 12 časova, profesori krenuli u Berane školskim kombijem, ali ih je mećava zaustavila u Lješnjičkoj klisuri, odakle se otežano uspostavlja veza telefonom.
- Pokušavali smo da izguramo kombi iz nameta, ali bezuspješno. Neizvjesnost je trajala od 13 do 19 časova. Tek tada uspjeli smo da uspostavimo kontakt telefonom sa direktorom ŠC "Vukadin Vikadinović" Draganom Pajkovićem, koji je odmah alarmirao Centar bezbjednosti Berane, a oni stanicu policije u Petnjici. Komandir policijske stanice Nijaz Duraković, sa još nekoliko kolega, policijskim vozilima, uz veliki napor i rizik, uspjeli su da dođu do nas i prevezu nas do Berana - kazao je Rastoder.
I tokom jučerašnjeg dana, zbog nevremena, na tom području situacija je bila teška. Nastava nije organizovana u srednjoj i svim osnovnim školama, a nije radila ni fabrika košulja "Lavista", jer oko 100 radnika nije moglo doći na posao, zbog blokade puteva. Gotovo identična situacija je i u ostalim udaljenim seoskim područjima u beranskoj opštini, jer su lokalni putevi neprohodni. U školama na gradskom području na nastavu nije mogla da dođe trećina učenika.
U Elektrodistribuciji je saopšteno da su svi kvarovi na mreži, nastali usljed jakog vjetra, tokom vikenda otklonjeni i da sva seoska područja imaju struju, a napajanje je normalizovano i na području andrijevičke opštine.
VIJESTI

No comments: