30.3.06

Obrazloženja još nema

Tuzlanska građevinska korporacija ''Giprom'' odustala je od kupovine Autobuske stanice u Plavu.
Dio stranog društva ''Giprom – Plav'' Autobusku stanicu u tom gradu kupio je na javnoj licitaciji prije šest dana od beranskog autoprevoznog preduzeća ''Jugoprevoz'' za 120 hiljada eura, ali je prodavca obavijestio o odustajanju prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora.
- Nezvanično sam usmeno obaviješten da je ''Giprom'' odustao od kupovine. Sačekaću da to učine i pismeno - rekao je stečajni upravnik ''Jugoprevoza'' Momo Jokić.
On je kazao da ne zna koji su razlozi za odustajanje, ali da očekuje da i o tome bude obaviješten.
- Vjerujem da će ''Giprom'' u zahtjevu za povraćaj depozita navesti razloge odustajanja. Do tada možemo samo da nagađamo - rekao je Jokić.
''Giprom'' je za kupovinu Autobuske stanice u Plavu uložio depozit od šest hiljada eura, a juče je istekao rok za potpisivanje ugovora.
Beransko autoprevozno preduzeće ''Jugoprevoz'' u stečaju je od aprila prošle godine, a najveći dio imovine prodat je prije tri mjeseca firmi ''Simon vojaž''. Ta autoprevozna firma, sa stranim partnerom, koja je registrovana u Beranama, za 850 hiljada eura kupila je Autobusku stanicu u Beranama i imovinu sa voznim parkom u industrijskoj zoni na Rudešu. Stečaj u ''Jugoprevozu'' nije okončan, jer je preostalo da se proda još Autobuska stanica u Plavu, poslovne prostorije na beranskom aerodromu, kao i nekoliko stanova koji su pod sporom.
REPUBLIKA

No comments: