13.3.06

Školi 25 računara

Gimnazija "Panto Mališić" u Beranama, jedna je od 35 škola u Crnoj Gori, obuhvaćena projektom informacionog sistema obrazovanja (MESI), u okviru kojeg je i dobila računarsku opremu. Školi je stiglo 25 kompjutera sa kompletnom pratećom opremom neophodnom u realizaciji projekta.
Kako su juče saopštili direktor Gimnazije "Panto Mališić" Drago Čantrić i njegov pomoćnik Sreten Lutovac, računarskom opremom će biti povezani svi razredi, profesori, uprava škole, Ministarstvo prosvjete i nauke, kao i Zavod za školstvo.
Oni su istakli da je oprema vrijedna 30 hiljada eura, a da je novac za njenu nabavku obezbijedila Vlada.
Za njenu upotrebu će biti obučena dva profesora koji će kasnije preuzeti dužnost edukacije ostalih. Pored Gimnazije, u Beranama je pomenutim projektom obuhvaćena i Osnovna škola "Vuk Karadžić".
Direktor Čantrić je istakao da je, u cilju bezbjednosti u Gimnaziji ugrađen nedavno i alarmni sistem za čije je montiranje obezbijeđeno oko 1.000 eura.
Inače, u Amfiteatru Gimnazije, članovi Dramskog studija škole premijerno su izveli komediju Dušana Kovačevića "Radovan III". Opredijelivši se za komediju kao dramsku vrstu, najpovoljniju za uspostavljanje pozitivnih vibracija sa publikom, Dramski studio je u potpunosti zadovoljio ukus, inače, strogog školskog auditorija. Zbog velikog interesovanja, Dramski studio će sa "Radovanom III" nastupiti i na gradskoj sceni Centra za kulturu u Beranama.
VIJESTI

No comments: