6.3.06

Blokiraće Opštinu

Oko dvadesetak registrovanih "malih taksista" iz Berana, najavili su blokadu zgrade Skupštine opštine za ponedjeljak 13. mart, ukoliko nadležni sekretarijat hitno ne suzbije rad oko 60 nelegalnih prevoznika.
Kako su juče kazali taksisti Miladin Labović, Mirko Vulević, Milorad Lekić, Rafet Mehović i Rajko Ćulafić, na takav potez su su odlučili jer im divlji prevoznici godinama ugrožavaju rad zbog čega nemaju novca da izmire obaveze prema državi i Opštini, već su prinuđeni da traže socijalnu pomoć.
Oni su naveli da su nebrojeno puta u posljednje dvije godine tražili pomoć od Opštine, ali uzalud.
- Pisanim putem obratili smo se predsjedniku Opštine Relji Jovančeviću 22. februara, nakon čega je samo jednom na teren izašao opštinski inspektor Feho Kasumović i tu su stale njegove dalje aktivnosti, a "divlji" taksisti nastavili da nas ugrožavaju - naveli su taksisti.
Oni tvrde da im, nakon što su tražili pomoć Opštine, divlji taksisti prijete zbog čega su prinuđeni da "traže pomoć i od policije".
U Opštini su kazali da su upoznati sa zahtjevima taksista koje će pozvati na razgovor kako bi im objasnili na koji se način namjerava riješiti taj problem.
- Problem je što se čeka usvajanje podzakonskih akata, jer je Zakon o saobraćaju usvojen a podzakonska akta nijesu - rekli su u Opštini.
VIJESTI

No comments: