21.3.06

Ponuda Slovenaca sada dobra

Radnici AD “Polimka”juče na zboru prihvatili ponudu slovenačkog preduzeća “Koroški” za privatizaciju tog preduzeća. Kako je saopštio predsjednik Sindikata “Polimke” Ranko Veljić, kompanija “Koroški” iz Slovengradeca i dalje je jedina zainteresovana za privatizaciju preduzeća, a ponuda koju je dostavio “Koroški” na tenderu iz 2004. godine i dalje je predmet njihovog interesovanja. Veljić je podsjetio da ta ponuda, pored ostalog, sadrži i garanciju zapošljavanja oko 60 radnika, bruto zarade u iznosu od 375 eura, investiciona ulaganja u iznosu od 6,2 miliona eura i angažovanje još tridesetak radnika u periodu od pola godine nakon pokretanja proizvodnje. Pored toga, “Koroški” se obavezao da izmiri zaostale zarade za oko tridesetak mjeseci u minimalnom iznosu, ali nije dao garancije za investicioni pogram.
- U situaciji kada preduzeće ne radi od 2003.godine, radnici su uslovno prihvatili ponudu, a konačnu riječ će dati Skupština akcionara “Polimke” koja će biti sazvana narednih dana - kazao je Veljić.
Posljedni tender za prodaju imovine preduzeća raspisan je u 2004. godini, ali radnicima se nije svidjelo to što ta kompanija namjerava angažovati polovinu zaposlenih, a tražili su i veći iznos bruto zarada. Međutim, pošto nije bilo boljih interesenata, oni su na posljednjem zboru prihvatili ponudu “Koroškog”.
VIJESTI

No comments: