27.3.06

Pljačkaši ubili Beranca

Beranac Vesko Babović (30) biće sahranjen danas na seoskom groblju Petnjik, kod Berana. Njegovi posmrtni ostaci dopremljeni su juče iz Beograda, gdje je izgubio život radeći kao službenik za transport novca. Poginuo je prekjuče u pucnjavi koja se desila ispred pošte u Ulici Jurija Gagarina 94, na Novom Beogradu, kada su zasad nepoznati pljačkaši pucali na njega iz zasjede, otevši vreću sa novcem koju je Babović prevozio sa kolegama. Njega je metak iz “heklera” pogodio u čelo, a izašao je na potiljak, nalaz je ljekara beogradskog Urgentnog centra, gdje je i konstatovana njegova smrt.
Prema kazivanju očevidaca pucnjave, kombi sa novcem za penzije stigao je ispred pošte oko 8.30 časova.
- Babović je iznosio jedan od dva džaka sa novcem. Dok se penjao stepenicama zaskočio ga je jedan od lopova. Babović je zavikao: “Nemojte mene, molim vas”. Napadač je istrgnuo džak, dok je drugi napadač, koji je bio sakriven iza drveta, ispalio jedan hitac u Babovićevom pravcu. Metak ga je pogodio u glavu. Ubrzo je stigla i hitna pomoć - kažu očevici.
Oni su kazali da je Babović davao znake života ali je ubrzo nakon toga izdahnuo.
- Jedan od radnika obezbjeđenja je pucao na razbojnike i uspio je da rani jednog od njih. Pucali su i jedni i drugi i na licu mjesta je pronađeno preko 50 čaura. Pljačkaši su pobjegli “audijem”, koji je ubrzo nakon pljačke pronađen zapaljen u Gandijevoj 143- ispričali su očevici ovog događaja.
Vijest o pogibiji Babovića potresla je juče sve one koji su ga poznavali u rodnom gradu. Njegove komšije i poznanici navode da se radi o mladiću koji potiče iz čestite i skromne porodice.
Prema riječima njegovih rođaka, pokojni Vesko Babović je nakon završene srednje škole u Beranama odselio za Beograd, gdje se prije sedam-osam godina zaposlio u saveznom MUP-u. Zahvaljujući rezultatima na poslu koji je obavljao u toj službi, nakon prestanka postojanja saveznog MUP-a, Babović se sa još par kolega i šefom, izvjesnim Sokovićem, zaposlio u Službi za transport novca, gdje je radio do prekjuče, kada je i ubijen.

Čekao dijete
Kako govore njegovi poznanici iz Berana, pokojni Babović se prije godinu dana oženio, a supruga Mira za tri mjeseca treba da se porodi. Pored brata Vaska, u porodičnoj kući u Petnjiku žive otac Milovan i majka Stojanka.
DAN

No comments: