16.3.06

Sedam dana zatvora

U centru Berana preksinoć oko 22 časa došlo je do verbalnog obračuna između organizatora potpisivanja knjige žalosti koja je otvorena povodom smrti Slobodana Miloševića i Relje Čampara, vlasnika Poljoprivredne apoteke “Braća Čampar”. Fizički sukob spriječila je policija, koja je jednog od organizatora, Mira Obadovića, privela u Centar bezbjednosti, gdje je zadržan do juče ujutru. Obadović je juče priveden u Sud za prekršaje, koji ga je kaznio sa sedam dana zatvora.
Organizatori potpisivanja knjige žalosti su Beranci Zoran Vasović, Aleksandar i Ivan Balević, Neđo Peković, Aleksandar Krstajić, Miro Obadović, Vinko Jovović i Darko Milošević, koji su juče saopštili da je pomenuti incident samo najozbiljnija provokacija koja se dešava od kako je ista otvorena. Kako su istakli, većina njih od prekjuče je, pod raznim izgovorima, privođena u CB Berane.
- Sinoć oko 22 časa u kafe-bar “Zona”, u kojem smo se nalazili ušao je Relja Čampar u vidno pripitom stanju i sa vrata počeo sa provokacijama. Nakon toga nastavio je sa lomljenjem inventara, skrnaveći lik bivšeg predsjednika, vrijeđajući nas organizatore i upućujući najpogrdnije riječi za sve one koji su se upisali u knjigu žalosti. To je sve radio pred više desetina svjedoka, koje policija i sud nijesu željeli da saslušaju. Nakon našeg verbalnog odgovora, intervenisala je policija i spriječila fizički obračun - istakao je Obadović, kojem je, kako je kazao, ovo bilo prvo privođenje i kažnjavanje u životu, a njemu i Čamparu nije uziman ni alko test.
Obadović je zadržan u policiji do ujutru, a juče je priveden sudiji za prekršaje, koji mu je odredio kaznu od sedam dana zatvora.
Govoreći o broju upisanih u knjigu žalosti, organizatori su naveli da se za nešto više od 24 časa u nju upisalo blizu 3.000 građana i da će ona biti otvorena do petka uveče, kada se organizovano odlazi za Beograd.
Pomenuti mladići su kazali da su se na čin otvaranja knjige odlučili u znak poštovanja prema Slobodanu Miloševiću, mada su očekivali da će to uraditi neka institucija, a ne sami građani.
- Sami smo se odlučili na ovakav potez, jer se radi o bivšem predsjedniku Srbije i SRJ, koji je porijeklom Vasojević i koji je zadužio čitav srpski narod - istakli su pomenuti mladići.
Kako su naveli, knjiga žalosti biće predata njegovoj porodici.
Juče je u Beranama otvorena još jedna knjiga žalosti, a organizator je Udruženje Vasojevića. Knjiga je otvorena u beranskom Centru za kulturu, gdje je održana i komemorativna sjednica.

Nadležni “odsutni”
O navodima organizatora upisivanja u knjigu žalosti u Beranama, “da se pod raznim izgovorima privode u CB”, “Dan” je pokušao da dobije informacije iz beranske policije. Međutim, kako nam je saopšteno, načelnik Novo Veljić, kao i svi njegovi pomoćnici juče su bili službeno odsutni i nalazili su se u Podgorici.

Čampar: Napao mi suprugu
Kako je “Danu” soapštio Relja Čampar, on je u kafe-bar “Zona” došao sa suprugom i mirno su stajali za šankom, kada im je prišao Miro Obadović i započeo provokacije.
- Napao mi je suprugu, udario je nogom, zašta postoji medicinski izvještaj doktora Magdelinića. Nakon toga, slučaj sam prijavio policiji, dok sa ostalim momcima nijesam imao bilo kakvog kontakta. Inače, u izvještaju je navedeno da je Obadović imao više od dva promila alkohola u krvi i ovo što se desilo nema veze sa politikom i mojim i njihovim odnosom prema Miloševiću, već sa pijanstvom Obadovića.
DAN

2 comments:

Anonymous said...

Budalastina.

Anonymous said...

Smijesno...