28.3.06

Ponovo idu pred Vladu

Radnici hotelsko-turističkog preduzeća Berane, koji su prošle sedmice opet protestovali pred crnogorskom vladom, danas će odlučiti šta će preduzeti da ostvare svoja prava, najavila je juče predsjednik Sindikata Radmila Osmajlić.
Ona je objasnila da sastanak radnika nije održan juče, kako je bilo najavljeno, zbog obaveza Sindikata.
“I dalje smo u hotelu, a danas ćemo razgovarati o daljim koracima”, rekla je Osmajlićeva agenciji Mina-biznis.
Radnici su prošle sedmice cijelu noć proveli ispred zgrade Vlade tražeći da ih primi premijer Milo Đukanović, ali su se zbog lošeg vremena vratili u Berane.
Oni su tražili da razgovaraju sa Đukanovićem, jer tvrde da niko drugi ne želi ili ne može da ispuni njihove zahtjeve. Radnicima se za vrijeme protesta u srijedu i četvrtak nije obratio niko iz Vlade.
Zaposleni zahtijevaju isplatu 12 zaostalih plata, uplatu doprinosa i povezivanje radnog staža za 21 mjesec, kao i kvalitetno urađen socijalni program.
Nakon protesta u Podgorici sredinom prošlog mjeseca, zaposleni su stupili u štrajk glađu u prostorijama hotela “Berane”, ne dozvoljavajući pristup ni bivšim vlasnicima ni novom kupcu, preduzeću Monteinvest.
Štrajk glađu je poslije nekoliko dana prekinut zbog uvjeravanja da će se sve “vrlo brzo riješiti”, ali je protesta pred Vladom bilo i prije 15 dana. Tada je na sastanku sa ministrom turizma Predragom Nenezićem dogovoreno da se na žiro račun preduzeća uplati oko 30 hiljada eura, od čega će zaposlenima biti isplaćene tri do četiri plate, što se nije desilo.
U Ministarstvu turizma su objasnili da novac nije uplaćen jer je žiro račun kompanije blokiran.
DAN

1 comment:

Anonymous said...

Sve je to jedna bagra komunisticka koja je navikla da krade