29.4.06

Niko više ne zavadi Andriju i Aliju, Predraga i Haruna

"Milo", "Milo", "Milo" - skandirale su sinoć u Beranama pristalice bloka za zajedničku državu ime crnogorskog premijera, ali dok su odgovarali na pitanja čelnika unionista: ko je opljačkao i podijelio Crnu Goru, zatvorio fabrike, ojadio narod...
Lideri "multietničkog bloka, okupljenih pod jednom zastavom" obećali su sinoć prepunoj sali beranskog sportskog centra da će 21. maja "staviti tačku na političku karijeru Mila Đukanovića", te da će istog dana zajednička država proslaviti još jednu "veliku, istorijsku pobjedu".
Prvi čovjek ideje za opstanak SCG Predrag Bulatović ponovo je pozvao sve građane da izađu na referendum i zaokruže "ne", tvrdeći da će izlaznost od 85 odsto "potući do nogu crnogorski režim". "Sa tom izlaznošću imaćemo 10 hiljada glasova više nego oni".
On je opomenuo prisutne da se ne boje i ne vjeruju anketama "nekakvog Damara i Cedema", koje predviđaju da će suverenisti osvojiti oko 57 odsto glasova. "Uhvaćeni su u prevari. Ne vjerujte njihovim istraživanjima i optimizmu, jer ih je uhvatila panika", rekao je Bulatović. "Oni bi tada morali da osvoje 52 odsto od ukupnog biračkog tijela...Samo obmanjuju javnost, do juče su od Evrope tražili da granica bude 40 odsto ukupnih birača".
Naglašavajući da Vlada usvajanjem deklaracije o evropskim integracijama samo obmanjuje narod, Bulatović je optužio Đukanovića da mu trebaju "dvije deklaracije, dva jezika, dvije crkve...". "O kakvom se prevarantu radi, neka zapamti Crna Gora za sva vremena", rekao je on.
Odmah nakon što je masa počela da skandira "Srbija, Srbija", a Miomir Vojinović (SNP) pokušao da je navede na "Crna Gora-Srbija" - takva pjesma je prihvaćena prije Bulatovićevog govora izlaska na binu - predstavnik Bošnjačkog bloka Harun Hadžić je rekao da EU i SAD već računaju na "ovu opoziciju, kao na partnera".
"Bilo je potrebno 17 godina da Bošnjaci shvate da ova vlast vodi pogubnu politiku po njih", rekao je on, izražavajući čuđenje što EU još nije "diskvalifikovala iz igre crnogorski režim koji izaziva međunacionalnu mržnju i netoleranciju”.
Kada je sišao sa bine, Hadžiću je prišao Bulatović, podigao mu ruku i okrenuo ga prema publici, što je pozdravljeno dugotrajnim aplauzom.
"Niko više neće moći da zavadi Andriju i Aliju, Predraga i Haruna. Dosta je bilo podjela, pružamo ruku svakom čestitom čovjeku", rekao je predsjednik SNS Andrija Mandić.
On je ocijenio je da su Crnogorci zarobljenici jednog čovjeka i nedemokratskog režima.
"Nema policajca, ni radnika u javnom preduzeću, koji žive od svojih mizernih plata, a koji neće zaokružiti “ne” na referendumu", ocijenio je Mandić.
On je rekao da će "ovi što vrše pritisak na građane i Milovi tajkuni”, nakon 22. maja osjetiti "snagu pravne države".
"Kriminalci pravo u zatvor", rekao je Mandić.
Promovišući novi slogan - "Neka osmjeh blista s lica, ostala je zajednica", lider NS Predrag Popović je ponovio da "režim nije imao rašta" raspisivati referendum, ali da će ga sad "imati i izgubiti". "Mrze Srbiju i svoju braću, a mržnja nikada nije odnijela pobjedu".
Predsjednik DSS Ranko Kadić je ocijenio da će Crna Gora i nakon 21. maja ostati sa Srbijom, "koja svake godine na primorju ostavi preko 100 miliona eura i sa Srbijom koja ne zna da glasa ni za svoju pjesmu na Evroviziji".

PONOVO VATROMET
Kao i nakon skupa u Mojkovcu, građani Berana mogli su sinoć da uživaju u petominutnom "pobjedničkom vatrometu", promotivnog skupa "Crna Gora nije na prodaju".
Uz zastave SCG, koje su preovladavale salom sportskog centra, ovog puta su se vijorile i zastavice Evropske unije.
Bulatović je tokom svog govora tražio da se visoko podigne veliki transparent "Crna Gora i Srbija to je jedna familija", koji je bio izložen na tribinama.
U Berane su prije početka skupa doputovali brojni autobusi, kombi-vozila i putnički automobli, okićeni trobojkama državne zajednice. Ispred hale SC, bio je postavljen veliki video bim i ozvučenje.
VIJESTI

2 comments:

Anonymous said...

dzaba im i topovi

Anonymous said...

taman tako zemljace