5.4.06

Petnjičani nezadovoljni

Sjednica lokalnog parlamenta u Beranama protekla je u znaku polemike oko prijedloga petogodišnjeg planiranja i uređenja prostora.
Odbornici DPS-a s područja Petnjice zamjerili su lokalnoj vlasti da je potpuno zanemarila taj kraj, naseljen bošnjačko-muslimanskim stanovništvom, iako on čini 30 odsto opštinske teritorije, kao i 30 odsto ukupnog stanovništva.
- Za petogodišnji period planom ste Petnjici predvidjeli 12 hiljada eura, odnosno 0,1 odsto. Kada bude usvojen Zakon o manjinama, nećete moći više tako da se ponašate prema stanovništvu koje čini 30 odsto beranske opštine - rekao je odbornik DPS-a Rešid Adrović.
U polemici koja je vođena oko privremenih objekata odbornici DPS-a su tvrdili da lokalna vlast pokušava da legalizuje jedan broj nelegalnih objekata, dok su iz resornog sekretarijata saopštili da je Odluka urađena u skladu sa zakonom i u ''dobroj saradnji s Ministarstvom uređenja prostora''.
Odbornici i vladajuće koalicije i opozicije bili su nezadovoljni informacijom o dodjeli sredstava nevladinim organizacijama za ovu godinu, tako da taj izvještaj nije usvojen. Lokalni parlament formirao je žiri za dodjelu najvišeg opštinskog priznanja, za čijeg predsjednika je izabran odbornik SNP-a Mićun Babović. Glasovima i vlasti i opozicije potvrđen je ponovni izbor istaknutog sportiste Gorana Zonjića za direktora Sportskog centra.
REPUBLIKA

No comments: