3.4.06

O privatizaciji firme 25. aprila

Predsjednik Odbora direktora beranske "Polimke" zakazao je vanrednu Skupštinu akcionara te industrije kože za 25. april, na kojoj će se učesnici izjasniti o odluci o dokapitalizaciji preduzeća.
Skupština akcionara bi trebalo da da konačnu riječ u vezi sa ponudom kompanije "Koroški" iz Slovengradeca, koja se jedina javila na tender iz 2004. godine i ponudila uslov pod kojim bi privatizovala "Polimku".
U još aktuelnoj ponudi "Koroškog", pored ostalog, navodi se da će angažovati 60 radnika, bruto zarade bi iznosile 375 eura, a investiciona ulaganja u narednih nekoliko godina 6,2 miliona eura, dok bi pola godine nakon pokretanja proizvodnje dodatno bilo angažovano još tridesetak radnika. Pored toga, "Koroški" je ponudio spremnost da izmiri zaostale zarade radnicima za oko 30 mjeseci u minimalnom iznosu.
Na posljednjem zboru radnika "Polimke", uslovno je prihvaćena ponuda, a nakon toga, Odbor direktora je donio odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara.
Inače, u tom preduzeću 2003. godine bilo je zaposleno više od 170 radnika, a sada ih ima oko 100 jer su neki uzeli 24 lična dohotka, a neki su uz dokup staža penzionisani.
VIJESTI

No comments: