28.4.06

Pomoć za malog Aldemara

Na inicijativu profesora kotorskog Fakulteta za pomorstvo dr Danila Đurovića, studenti druge godine Odsjeka za menadžment odlučili su da 300 eura, koliko im je ostalo od sponzorstva za projekat, uplate za liječenje četvorogodišnjeg Aldemara Babačića iz Berana.
U dopisu dostavljenom "Vijestima", Đurović i studenti su istakli "da žele da svojim skromnim studentskim prilogom doprinesu uspješnom liječenju i ozdravljenju dragog Aldemara".
Oni su naveli da su kao redovni čitaoci "Vijesti" 20. aprila pročitali tekst "Ima nade da Aldemar progleda", nakon čega su odlučili da mu pomognu. Četvorogodišnji Aldemar je slijep od rođenja, ali je nova terapija pokazala da ima nade za njegovo izliječenje. Porodica Babačić živi u veoma teškim ekonomskim uslovima.
- Zahvaljujući sponzorima, a u okviru izučavanja gradiva iz ekološkog menadžmenta, 10. aprila uspješno smo realizovali pilot projekat "Toplina naše svjetlosti neka bude proljeće u nama". On se odnosio na humano druženje hendikepiranih, te štićenika Doma starih iz Risna, kao i drugih osoba sa kojima smo se tog dana svesrdno družili - navodi se u saopštenju koje su potpisali njihov mentor profesor Đurović, Albina Šabović, Ana Papan, Tina Mirašević, Ivan Čizmović i drugi studenti druge godine Odsjeka za menadžment.
VIJESTI

No comments: