5.4.06

Najbolji rad na poštanskoj markici

Na likovnom konkursu na temu “Integracija imigranata” koji je organizovala Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i nauke juče su uručene nagrade učenicima autorima najboljih radova. Nagrade su pripale Janku Božoviću, O.Š.”Štampar Makarije”, Svetlani Đerković, O.Š.”Milić Keljanović” iz Andrijevice, Nataši Prodanović O.Š.”Vlado Milić”, Ilinki Šoškić i Milanki Joksimović, učenicama O.Š.”Vuk Karadžić” iz Berana. Prvoplasirani rad Pošta Crne Gore nagradila je sa 200 eura, drugoplasirani sa 150, a učenici koja je osvojila treće mjesto pripalo je 100 eura. Mladi slikari koji su osvojili četvrto i peto mjesto nagrađeni su sa 50 eura.
- Prvoplasirani rad predstavlja idejno rješenje za marku Pošte Crne Gore. Najviše radova, inače, stiglo je iz O.Š.”Vuk Karadžić” iz Berana- rekla je Branka Kankaraš, samostalni savjetnik za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.
Milan Martinović, izvršni direktor Pošte Crne Gore kaže da je poštanska markica najbolji ambasador jedne zemlje.
- Očekujem da će se učenici i dalje javljati na ostalim konkursima koje budemo organizovali. Ova markica biće predstavnik Pošte Crne Gore na izboru za najljepšu poštansku markicu Evrope- rekao je Martinović.
DAN

No comments: