12.4.06

Podrška privrednicima

U Beranama je juče prezentovan “Ekonomski forum - podrška preduzetništvu”, a o njemu su govorili potpredsjednik Vlade Branimir Gvozdenović, ministar ekonomije Predrag Bošković, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Zoran Vukčević, šef TAM/BAS projekta Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj Fleming Fišer i šef Uprave carina Crne Gore Miodrag Radusinović.
Oni su obišli i preduzeća "Lavista", "Polimlje" i "Ekolsir".
Gvozdenović je kazao da su sagledane mogućnosti u pogledu podrške Vlade privrednim subjektima na području beranske opštine, u saradnji sa Evropskom agencijom za rekonstrukciju. - Urađene su detaljne analize po svim elementima koji treba da stvore uslove za podršku preduzetništvu, razvoju infrastrukure, novom zapošljavanju i stvaranju boljih uslova za kvalitet života na ovom području. Vlada je programima podrške drvopreradi, poljoprivredi i preradi, stvorila uslove da preduzetnici razviju svoj biznis. Obezbijedili smo kreditnu podršku na dug rok i sa niskim kamatama - kazao je Gvozdenović ističući da je na području beranske opštine uloženo preko dva miliona eura.
Fišer je kazao da TAM/BAS program u Crnoj Gori, uz pomoć stranih konsultanata ima zadatak da pomogne u prestrukturiranju preduzeća.
- Smatramo da ima dosta privrednih potencijala koje ćemo podržati - kazao je Fišer.
VIJESTI

No comments: