26.4.06

Najprecizniji Orle i Milovan

U Beranama je u subotu održano takmičenje u lovnom streljaštvu, koje je organizovala Lovačka organizacija Crne Gore i Lovačko društvo “Ivangrad” iz Berana. U gađanju fiksne mete divljeg vepra, kako se navodi u saopštenju Lovačkog saveza, takmičilo se 86 lovaca iz osam društava iz Berana, Bijelog Polja, Plava, Gusinja, Petnjice i Andrijevice.
U kategoriji seniori-strijelci prvo mjesto i zlatnu medalju Lovačkog saveza osvojio je Orle Bektešević član Lovačke organizacija “Maja Karanfil” iz Gusinja. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Miodrag Šćekić član “Ivangrada”. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojio je Milo Pajković član LO “Petnjica”.
U kategoriji seniori-lovci prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Milovan Radojević član LO “Ivangrad”. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Edin Bajraktarević član LO “Hridsko jezero” iz Plava. Treće mjesto i bronzanu medalju osvojio je Željko Čukić član “Ivangrada”.
Takmičenjem je rukovodio predsjednik Komisije za lovno streljaštvo pri Lovačkom savezu Crne Gore Dušan Vratnica.
- Više od samog takmičenja po utiscima svih bilo je druženje koje je potrajalo dugo poslije takmičenja. To je bio i jedan u nizu radnih sastanaka rukovodstva Saveza sa predstavnicima lovačkih društava koji na ovim prostorima gazduju sa lovištima. Sve lovočuvarske službe društava, koja su učestvovala na takmičenju, su od Lovačkog saveza dobile uniforme - navodi se u saopštenju Lovačkog saveza, koji je najavio slična takmičenja i u drugim gradovima.
VIJESTI

No comments: