10.4.06

Fantomi u akciji

Policija je potvrdila da su prije nekoliko dana sa sedam automobila u Beranama ukradene registarske oznake. Izvor iz policije Republici je rekao da su se svi slučajevi dogodili u jednoj noći, i da se sumnja da je ''operaciju'' izvela ista grupa kradljivaca.
- Sve registarske oznake nestale su u jednoj noći i sve ukazuje na to da su krađu izvele iste osobe - rekao je jedan službenik CB Berane.
On je objasnio da bi motivi krađe mogli biti prebacivanje tablica na teritoriju Kosova, gdje bi mogle da se koriste uz falsifikovanu dokumentaciju.
- Teško je povjerovati da će neko ukradene tablice koristiti u Crnoj Gori - rekao taj službenik.
Prema njegovim riječima, saobraćajne isprave u Crnoj Gori i Srbiji štampaju se na specifičnom papiru koji saobraćajni policajci u rutinskim kontrolama lako prepoznaju.
- Sve nas navodi na zaključak da su ukradene tablice završile na Kosovu, gdje su saobraćajni formulari drugačiji, i lako ih je falsifikovati - kazao je on.
Ukradene registarske tablice koriste se, kako je rekao, na Kosovu uz lažnu dokumentaciju, da bi vlasnici polovnih automobila iz inostranstva izbjegli plaćanje carinskih i drugih obaveza.
- Na jeftino dobavljene automobile stvljaju se ukradene tablice iz Crne Gore, i automobil se vozi s krivotvorenom saglasnošću i saobraćajnom dozvolom - rekao je taj službenik.
On je dodao da su svi vlasnci automobila koji su prijavili krađu tablica dobili uvjerenja koja mogu koristiti do izdavanja duplikata registarskih oznaka, a da je policija objavila potragu za ukradenim tablicama i da su za svaki slučaj pojačane saobraćajne kontrole.
Krađu registarskih oznaka u Beranama mogla je, vjeruje se, izvesti grupa kradljivaca koja je došla s Kosova, ali isto tako i neko odavde ko bi ih kasnije prodao na Kosovu. Krađa tablica prije te noći nije bilo više mjeseci, niti su se ponovile u proteklih dva-tri dana.
REPUBLIKA

No comments: