27.4.06

Prebili aktivistu bloka za zajedničku državu

Postupajući po prekršajnoj prijavi beranskog CB-a, Područni organ za prekršaje u Beranama kaznio je Marjana Nedovića i Aleksandra Jankovića sa po 300 eura kazne. Nedović i Janković su kažnjeni zbog učešća u tuči, koja se desila preksinoć, oko dva časa, ispred kafe bara “Koloseum”, u kojoj je teže povrijeđen Miroslav Tomović (36), iz Berana.
Tomović je zbog zadobijenih povreda, od kojih mu prijeti gubitak desnog oka, dobio uput za liječenje u Klinički centar u Podgorici. Prebijanje Tomovića dobilo je i političke dimenzije, jer se radi o jednom od aktivista DSS-a Berane, pa se iz tog razloga oglasio i Opštinski odbor te partije.
Kako je navedeno u saopštenju Vladimira Boričića, predsjednika OO DSS-a Berane, istog dana su se desila dva teška incidenta, napadi na aktiviste te partije i bloka za zajedničku državu.
- Prvi incident je lomljenje stakala na prostorijama naše partije u Murini, a drugi u Beranama, kada je brutalno pretučen jedan od naših aktivista Miroslav-Bruno Tomović. O incidentima smo obavijestili vrh DSS-a i republički blok za zajedničku državu, a od nadležnih državnih institucija zahtijevamo da se u potpunosti rasvijetle ovi nemili slučajevi - istakao je Boričić. On je dodao “da se dešavaju ekscesi, koje uglavnom izazivaju pripadnici suverenističke opcije”, jer su, kako je naglasio, “svjesni da se njihov projekat nalazi na silaznoj putanji”.
Prema riječima povrijeđenog Miroslava Tomovića, koji je “Danu” dao izjavu neposredno prije odlaska za Podgoricu, on i njegov sinovac Goran izašli su sa dvije djevojke iz lokala “Koloseum”, gdje se nalazio Marjan Nedović sa grupom momaka, koji je počeo da ih provocira. On je istakao da je djevojke poslao kući autom jednog druga, a da su se Nedović i grupa mladića ustremili na njega, govoreći mu “da ga znaju sa Litije na Žabljaku”. Nedović mu je, kako je kazao, zaprijetio riječima: “Ti si noćas moj, objesiću te za topolu”. On je istakao da ga je Nedović udario dvaput u predjelu desne proteze povrijeđenog oka, te da su mu se pridružili i ostali mladići, koji su ga udarali u predjelu glave. Tomović je naveo da je u tom trenutku naišla policija, koja je uhvatila Nedovića i Jankovića, dok su ostali pobjegli. Prema njegovim riječima, odveden je u bolnicu, gdje je konstatovano krvarenje desnog oka, a zatim je vraćen u CB, kako bi dao izjavu.
- U policiji se već nalazio Marjan Nedović i njegov brat, inače radnik ANB-a u Rožajama. Pozvan sam da dam izjavu, a od mene je traženo da potpišem falsifikat, što sam odbio, jer u izjavi nije bilo navedeno da me je tuklo više ljudi, već su stojala samo imena Nedovića i Jankovića. Iz razloga falsifikovanja izjave tužiću službenike CB-a, dok ću ostale tužiti zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i pretrpljenog straha - zaključio je Tomović.
On je dodao da misli da je sve bilo isplanirano na političkom nivou, odnosno da je postao žrtva jer je “otkrio nekoliko slučajeva malverzacija sa ličnim kartama, koje se dešavaju zbog predstojećeg referenduma”.
DAN

1 comment:

Anonymous said...

e moji aktivisti...vaktile se bez batina prolazilo