7.4.06

Otvoren centar za obuku nezaposlenih

U prisustvu ministra prosvjete Slobodana Backovića i Dimitrija Radulovića, pomoćnika direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u Beranama je danas otvorena rekonstruisana radionica za obuku učenika smjera drvoprerada i prekvalifikaciju nezaposlenih lica. Opremanje radionice omogućila je donacija od 40.000 eura Evropske agencije za rekonstrukciju, a beranski Centar za obuku je jedan od četiri u Crnoj Gori koji služe u te namjene.
Otvarajući radionicu, ministar Backović je naglasio da je Vlada odredila četiri pravca razvoja Crne Gore.
- Pored ove radionice biće otvoreni centri za obuku i u Baru, gdje će biti otvorena škola poljoprivrede, iz oblasti ugostiteljstva u Herceg-Novom, dok će u Podgorici biti otvoren centar za građevinarstvo. Otvaranje radionice u Beranama je dobar primjer saradnje škole i ZZZ CG u ozdravljenju privrede, istakao je ministar Backović, zahvaljujući se Evropskoj agenciji za opremanje radionica.
Dragutin Pajković, direktor ŠC "Vukadin Vukadinović", u sklopu koje je i otvorena radionica, naglasio je da je do realizacije tog projekta došlo zahvaljujući pomoći Evropske agencije kroz projekat VET 1 i 2. On je naglasio da se u njoj na kvalitetan način mogu edukovati kadrovi iz oblasti drvoprerade, koja je u Agendi Vlade CG, pored turizma, poljoprivrede i građevinarstva, označena kao strateška grana za budući razvoj Crne Gore.
- Ministarstvo prosvjete je odobrilo 10 stipendija i isto toliko mjesta u đačkom domu, što predstavlja dobre uslove za popularizaciju zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada, a u cilju afirmacije ove struke, naglasio je Pajković.
POBJEDA

No comments: