1.4.06

Duhovno uzrastanje mladih

U Beranama je u januaru ove godine, sa blagoslovom episkopa budimljansko- nikšićkog Joanikija, osnovana Svetosavska omladinska zajednica “Teofil”. Za predsjednika zajednice izabran je Miroslav Raičević, a planirano je da se ona bavi radom sa djecom i mladim ljudima. Prema riječima Miroslava Raičevića, uloga Svetosavske omladinske zajednice je “da pruži podršku mladima u prepoznavanju i ostvarivanju različitih sposobnosti i službi u Crkvi”.
- Naša uloga je da se izađe u susret aktuelnim potrebama mladih i svih članova Crkve. Cilj Svetosavske omladinske zajednice je da pokaže svojim prijateljima da su Liturgija i Crkva središte i izvor života - ističe Raičević.
Govoreći o prvim akcijama Zajednice, Raičević kaže da je to organizacija koja je tek nedavno osnovana i da je dosad organizovala jedno predavanje, a da će sličnih akcija u narednom periodu biti više.
- Na Sretenje Gospodnje, 15. februara, Svetosavska omladinska organizacija je organizovala predavanje na temu “Susret Boga i čovjeka”. Predavanje je održao preosvećeni vladika Joanikije, a to je bila i naša prva akcija koju smo, po svemu, uspješno organizovali - navodi Raičević.
Prema njegovim riječima, članovi Svetosavske omladinske zajednice neće žaliti truda za ostvarivanje duhovnog i kulturnog uzrastanja, posebno kod mlađih naraštaja, što su i osnovni ciljevi zajednice. Raičević kaže da je za takvo uzrastanje beranske omladine bila neophodna upravo takva organizacija, dodajući da će Svetosavska omladinska zajednica svojim radom i doprinosom u produhovljavanju omladine dati svoj puni doprinos.
DAN

No comments: