6.4.06

Šaran u Malom jezeru

Društvo za očuvanje i zaštitu životne sredine "Trešnjevik" iz Berana, izvelo je juče eksperimentalno poribljavanje Malog jasikovačkog jezera nadomak Berana, sa određenom količinom šarana "matičnjaka", što predstavlja novinu kada je u pitanju sjeverni dio Republike.
Kako je kazao predsjednik Društva "Trešnjevik" Ljubiša Rajović, poribljavanje je obavljeno uz stručnu pomoć i u saradnji sa Društvom prijatelja Skadarskog jezera, a pod nadzorom Sportsko-ribolovnog društva "Lim" iz Berana.
Rajović je kazao da je sve troškove poribljavanja pokrio "Trešnjevika", a ukoliko se eksperiment pokaže uspješnim, u dogledno vrijeme pojačaće broj "matičnjaka" šarana, ne samo u tom jezeru već i u okolnim rijekama.
On je kazao da je to nastavak njihovih aktivnosti na očuvanju životne sredine, a prije dvadesetak dana o svom trošku su očistili Gradski park i Dječje igralište u njemu.
- Lokalna uprava se oglušila o zahtjev da finansijski pomogne čišćenje Dječjeg igrališta od velikih količina otpada - kazao je Rajović.
VIJESTI

No comments: