28.6.06

Uređenje gradskog parka

Preduzeće “Art Beton”, iz Podgorice, započelo je uređenje parka u Ulici Svetog Save u Beranama, u neposrednoj blizini gradske plaže. Finansijer radova je SO Berane, preko Agencije za uređenje i izgradnju, a ukupna vrijednost radova je 70.540 eura. Projektnu dokumentaciju uređenja parka uradilo je beransko preduzeće “MD Momo”.
Kako je novinarima saopštio Miloš Raičević, inženjer u Agenciji za uređenje i izgradnju, preduzeće “Art Beton” je dostavilo najpovoljniju ponudu na raspisani tender za uređenje parka, nakon čega su radovi i počeli.
- Rok za izvođenje radova je 25 radnih dana. Projektom je predviđeno popločavanje pješačkih staza u dužini od 1.100 metara kvadratnih, koje će biti obavljeno sa betonskim dvoslojnim pločama. Uz prethodno izvedene zemljane radove, biće postavljeni i ivičnjaci u dužini od 600 metara, kao i radovi na pripadajućoj uličnoj rasvjeti - istakao je Raičević.
Kako se očekuje, rok od 25 radnih dana trebalo bi da se uklopi u vremenski interval do 21. jula, kada se proslavlja Dan opštine Berane.
DAN

No comments: