19.6.06

Medicinska oprema od 10.000 eura

Potpisivanjem Sporazuma o donaciji juče je beranskom Domu zdravlja uručena medicinska oprema vrijedna 10.000 eura. Nabavku opreme finansirao je “Karitas” sa 6.000 eura, dok će Dom zdravlja uplatiti 4.000 eura. Sporazum su potpisali dr Mersudin Musić, direktor Doma zdravlja, i Ervin Mandžukić, šef kancelarija “Karitas” u Beranama.
Po Musićevim riječima, Dom zdravlja je sada bogatiji za Trokanalni EKG, električni mikroskop, Medio pul sar, komplet za malu hirurgiju i termostat sa vodenim omotačem.
- Nabavka opreme je samo nastavak uspješne saradnje sa “Karitasom”, koja je započeta prije nekoliko godina i, nadam se, biće uspješno nastavljena narednih godina - istakao je Musić, dodajući da je ta organizacija u prethodnih godinu i po uložila u beranski Dom zdravlja 34.620 eura.
Podsjećajući da je “Karitas” jedan od partnera u projektu “Podrška sistemu zdravstva na sjeveroistoku Crne Gore”, koji je otpočeo 1. januara 2005. godine i traje do kraja 2007. godine, Ervin Mandžukić je istakao da će ova organizacija uložiti još 460.000 eura.
- Prema tom projektu, u saradnji sa Crvenim krstom, Kolom srpskih sestara i Domom zdravlja, organizovali smo kućnu njegu za stare i hendikepirane osobe. Preuzeli smo opremanje Doma zdravlja nedostajućom opremom, kao i organizovanje različitih kampanja, u šta će biti i utrošen pomenuti novac - istakao je Mandžukić, dodajući da postoji vjerovatnoća da se projekat nastavi i nakon 2007. godine.
On je naveo da je u prethodnom periodu za rekonstrukciju i medicinsko opremanje Gerijatrijske službe, nabavku sanitetskog vozila, kao i plaćanje zarada i doprinosa za dvije medicinske sestre, “Karitas” uložio 34.620 eura. Za dosadašnje troškove partnerskih organizacija, nabavku prehrambenih i higijenskih proizvoda za 200 korisnika kućne njege, organizovanje seminara, kampanji protiv droge i kampanje o hipertenziji, kazao je Mandžukić, “Karitas” je uložio još 140.553 eura.
DAN

1 comment:

Couscous Recipes said...

Grateful for sharring this