14.6.06

Slovaci će uložiti tri miliona eura

Predstavnici firme OZ “Koveks” iz Slovačke boravili su juče u Rudniku mrkog uglja u Beranama gdje su sa predstavnicima te firme razgovarali o kupovini imovine Rudnika.
Prema riječima stečajnog upravnika Rudnika Dušana Bugarina tema razgovora bila je usaglašavanje predloga ugovora o privatizaciji Rudnika, a sljedeći sastanak je zakazan za ponedjeljak, kada bi trebalo da dođe do potpisivanja ugovora. On nije želio da precizira kakvi se predlozi usaglašavaju navodeći da će sve biti poznato narednog ponedjeljka. Kako je naveo Bugarin, pregovori o kupoprodajnoj cijeni su dogovoreni i ona iznosi 3.000.000 eura investicija u beranski rudnik i 100.000 eura uplate na žiro-raun, koja će biti izvršena do marta naredne godine.
Pregovori između te dvije firme trajali su do nekoliko dana prije referenduma u Crnoj Gori, a Slovaci su tada saopštili da će se javiti stečajnoj upravi odmah nakon referenduma. Sa zakašnjenjem od dvadesetak dana predstavnici te firme došli su ponovo u Berane i nastavili razgovore o privatizaciji.
VIJESTI

No comments: