2.6.06

Izostao vještak

Pred vijećem sudije Vidomira Boškovića, u Višem sudu u Bijelom Polju juče je, zbog protoka vremena, iznova počelo suđenje Berancu Draženu V.Bojoviću (29) koji je optužen za "teško djelo protiv zdravlja ljudi".
U optužnici koju zastupa Milosav Veličković navodi se da je Bojović bez odgovarajuće stručne spreme i odobrenja za rad, kao student treće godine stomatološkog fakulteta na prištinskom univerzitetu, u prizemlju porodične kuće u Beranama otvorio privatnu stomatološku ordinaciju i bavio se liječenjem i popravkom zuba građanima Berana.
- Dok je 10-godišnjoj Martini Šćekić 13. januara 2005. obavljao pregled i uklanjao lijek iz zuba zbog nestručno ukazane ljekarske pomoći djevojčica je umrla, navodi se u optužnici. Martini, učenici četvrtog razreda OŠ u Polici kod Berana, pozlilo je na zubarskoj stolici. Bojović je djevojčicu prevezao do hitne pomoći ali ljekari nijesu mogli da joj pomognu.
Prije početka suđenja predsjednik vijeća je obavijestio prisutne da vještak sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Branimir Aleksandrić zbog zauzetosti nije mogao da prisustvuje suđenju i pojasni nalaz. Bojović je ostao pri iskazu datom na ranijem suđenju kada je osporio navode optužnice.
Nijesam koristio antišok terapiju, injekciju ili sprej - kazao je tada Bojović.
VIJESTI

No comments: