6.6.06

Filipoviću dvije, Kastratoviću četiri i po godine

Pred tročlanim krivičnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao sudija Arif Spahić, juče je završeno suđenje Slavku Filipoviću (24,) iz Podgorice, i Luki Kastratoviću (25), iz Berana, zbog teškog djela protiv bezbjednosti saobraćaja . Filipović je osuđen na dvije, a Kastratović na četiri i po godine zatvora.
U obrazloženju presude sudija Spahić je istakao da je Filipović vozio brzinom od 69,4 kilometra na sat, iako je ograničenje 60 kilometra na sat. Da je Kastratović zaustavio vozilo ne bi došlo do nesreće, tako da je prihvaćeno da je osnovni propust na njegovoj strani. Filipoviću je ukinut pritvor.
Nakon izricanja presude advokat Velija Murić je kazao da je donesena kontradiktorna presuda i da će u ime svog branjenika Filipovića uložiti žalbu, dok je advokat Drago Pantović, takođe nezadovoljan kaznom za svog branjenika Kastratovića, najavio žalbu.
Optuženi Filipović je, upravljajući autom marke “micubiši - pajero” (PG 688-03), vlasništvo Direkcije javnih radova Crne Gore, 28. februara prošle godine u 15.20 sati ugrozio saobraćaj u Beranama na raskrsnici ulica D. Vujoševića i M. Jovančevića. Tom prilikom udario je u auto marke “opel kadet” (BA 311-87), za čijim upravljačem se nalazio Luka Kastratović iz Berana. Nije prilagodio brzinu uslovima saobraćaja i nije vozio sa opreznošću. Takođe, nije zauzeo položaj i nije se zaustavio kad je vidio auta sa lijeve i desne strane. Dalje u optužnici stoji da je Kastratović, koji je zadobio teške povrede, ušao u raskrsnicu bez prava prvenstva prolaza i tom prilikom su njegovi saputnici, braća Uglješa i Nikola Popović iz Berana, izgubili živote.
DAN

No comments: